sebelum dibakar |
Bhn2 doh..
100 gm air
250 gm tepung protein tinggi
25 gm susu tepung
50 gm gula castor
11 gm yis
5 gm bread improver
5 gm bread softener
1 bj telur A
50 gm butter - cairkn
Bhn2 inti..
4 batang sosej - hiris halus
1 cwn sayur campur kacang hijau, lobak merah n jagung
1 cwn sos cili
1 cwn mozarella/cheddar cheese
300gm daging cincang ( rina tambah ) - masak hgga airnya kering
Cara2nya..
Kaedah breadmaker..
1. Masukkn sume bhn2 doh dlm mangkuk breadmaker mgikut urutan.
2. Tekan setting "dough" mengikut breadmaker msg2 n tunggu shingga siap.
3. Keluarkn adunan tepung n gaul2kn bsama sdkt tepung, ambil adunan dlm 25 gm, bulat2kn n isikn dlm bekas aluminium ato pn ape2 bekas yg sesuai, buat sampai abis.
4. Dgn mengunakn berus, beruskn sos cili ke ats adunan roti, buat sampai abis, kemudian taburkn sosej n sayuran cmpur, buat sampai abis.
5. Masukkn sdkt cili sos ke dlm piping bag n pipekn scara zigzag ke ats doh n taburkan cheese.
6. Bakar dlm oven yg telah dpanaskn dgn suhu 180C selama 20 mnt ato shingga masak, mgikut oven msg2.
7. Keluarkn roti, masukkn mayonis dlm piping bag n pipekn scara zigzag d ats roti td.
selepas dibakar |
mmg mabeles kak..pasni kite letak ciken floss kak heheh..
ReplyDeletechicken floss...haaah gud idea...sedap tuh...
ReplyDeletesedapnya..ziarah n follow..
ReplyDeletesalam.. yanie,...ziarah...follow..n cuba yer...
ReplyDelete